Vragen & Antwoorden

Of je nu nieuwsgierig bent naar hoe dingen werken, meer wilt weten over onze processen, of gewoon op zoek bent naar snelle tips, je bent op de juiste plek beland. We hebben de hoofden bij elkaar gestoken om een uitgebreide gids samen te stellen die niet alleen je vragen beantwoordt, maar je ook voorziet van inzichten die je nergens anders vindt. Dus, heb je een vraag? Scroll naar beneden, en grote kans dat je hier de antwoorden vindt die je zoekt. En zo niet, dan staan we klaar om je persoonlijk verder te helpen.

Vacaturevideo’s zijn een aantrekkelijke manier om jouw openstaande posities te presenteren, waardoor ze een waardevolle tool zijn in het recruitmentarsenaal. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Door de inzet van vacaturevideo’s kun je de aandacht trekken op platforms waar jouw doelgroep actief is, zoals sociale media en jobboards. Videocontent genereert meer engagement dan tekstuele content, waardoor een vacature een groter bereik heeft.
 • Een vacaturevideo geeft potentiële sollicitanten een realistisch beeld van de werkomgeving en de bedrijfscultuur. Dit helpt hen om een geïnformeerde beslissing te maken over hun sollicitatie, waardoor de ervaring persoonlijker en betrokken wordt.
 • Doordat een vacaturevideo duidelijk de functie overbrengt, trekt het meer gerichte en gekwalificeerde kandidaten aan. Sollicitanten die solliciteren na het bekijken van een vacaturevideo zijn vaak beter geïnformeerd en gemotiveerder, wat leidt tot een hogere kwaliteit van sollicitaties.

Het realiseren van een vacaturevideo is een zorgvuldig traject dat ervoor zorgt dat elke video niet alleen informatief en aantrekkelijk is, maar ook perfect aansluit bij de identiteit van je bedrijf en de specifieke rol die je wilt vullen. Wij streven er altijd naar om authentieke beelden te creëren. Hier volgt een stapsgewijs overzicht van het proces:

 1. In de eerste fase duiken we samen diep in de cultuur van jouw bedrijf, de specifieke vacature, en jouw doelen voor de video. We brainstormen over creatieve ideeën die de essentie van de functie en jouw organisatie op een unieke wijze overbrengen.
 2. Gebaseerd op ons gezamenlijk overeengekomen concept, maken we een document waarin de kaders staan beschreven, maar ook staat hierin globaal omschreven waar de video aan moet voldoen.
 3. Voordat de opnames starten, is het van belang om te plannen en organiseren. Dit doen we samen met jou om alles vloeiend te laten verlopen.
 4. Tijdens de opnamedag interviewen we jouw eigen medewerkers en leggen we de werkomgeving vast op beeld waardoor een potentiële nieuwe werknemer op de arbeidsmarkt een eerlijk beeld krijgt van jouw bedrijf.
 5. Na de opnames gaan we editen. We toveren het ruwe materiaal om tot een samenhangende en aantrekkelijke video. Dit houdt in dat we beelden analyseren, muziek toevoegen, en andere beelden gaan toevoegen.
 6. Voordat de video definitief wordt opgeleverd, krijg je de kans om het concept te bekijken en feedback te geven. Op basis van jouw input maken we eventuele aanpassingen om ervoor te zorgen dat de video volledig aan jouw verwachtingen voldoet.
 7. Zodra de video door jou is goedgekeurd, leveren we deze in het gewenste formaat op. Klaar voor distributie op de door jou gekozen platforms, zoals jouw werken-bij website, sociale media, of jobboards.

Bij het selecteren van muziek voor onze vacaturevideo’s volgen wij een zorgvuldig proces om ervoor te zorgen dat de soundtrack perfect aansluit bij de boodschap die we willen overbrengen. Hier is hoe we te werk gaan:

1. Bepalen van de sfeer en het doel

Allereerst bepalen we de gewenste sfeer en het doel van de video. We stellen onszelf vragen zoals: Welke emotie willen we opwekken? Is het doel van de video om te informeren, te inspireren, of misschien om kijkers aan te moedigen om te solliciteren? Deze antwoorden helpen ons bij het kiezen van de juiste muzikale richting.

2. Kennismaking met ons publiek

We houden altijd rekening met wie ons doelpubliek is. Dit betekent dat we muziek selecteren die aansluit bij de voorkeuren en verwachtingen van potentiële sollicitanten, rekening houdend met leeftijd, culturele achtergrond en andere relevante factoren.

3. Inspiratie zoeken

We laten ons inspireren door andere succesvolle vacaturevideo’s en verkennen uitgebreide bibliotheken met rechtenvrije muziek. Dit helpt ons om een breed scala aan opties te overwegen en te filteren op basis van genre, stemming, en andere criteria die passen bij onze video.

4. Verschillende opties uitproberen

We selecteren meerdere muziektracks die potentieel geschikt zijn en testen hoe ze passen bij onze beelden en boodschap. Dit experimentele stadium stelt ons in staat om te beoordelen welke muziek het beste de gewenste sfeer en doelstellingen van de video versterkt.

5. Timing en ritme afstemmen

We besteden speciale aandacht aan hoe de muziek synchroniseert met belangrijke momenten in de video. Het doel is om een harmonieuze balans te vinden waarbij de muziek de beelden en de vertelde boodschap versterkt, zonder af te leiden.

6. Licentievoorwaarden controleren

Voordat we een definitieve keuze maken, zorgen we ervoor dat we volledig begrijpen en voldoen aan de licentievoorwaarden van de geselecteerde muziek. Dit garandeert dat we de muziek legaal gebruiken en ondersteunt de creatieve gemeenschap op een ethische manier.

Het gebruik van een vacaturevideo biedt diverse voordelen ten opzichte van een traditionele vacaturetekst, waardoor jouw vacature zich onderscheidt en de aandacht trekt van potentiële kandidaten. Hier zijn enkele redenen waarom het integreren van een vacaturevideo in je wervingsstrategie een waardevolle keuze kan zijn:

 1. Videocontent is over het algemeen boeiender dan tekst. Een goed geproduceerde vacaturevideo kan de aandacht van kandidaten langer vasthouden en hen motiveren om actie te ondernemen.
 2. Een video stelt je in staat om niet alleen de functie-eisen te delen, maar ook de bedrijfscultuur en werkomgeving te laten zien.
 3. Video’s kunnen emoties opwekken en een persoonlijke touch toevoegen aan jouw wervingsboodschap. Door teamleden, de werkomgeving en de bedrijfscultuur in beeld te brengen, kun je een emotionele band opbouwen met potentiële sollicitanten.
 4. Video’s zijn gemakkelijk te delen op sociale media en andere platforms, waardoor jouw vacature een groter en diverser publiek kan bereiken. Bovendien geven algoritmes van veel socialemediaplatforms voorrang aan videocontent, wat de zichtbaarheid van de openstaande positie kan vergroten.
 5. Videocontent kan de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van jouw vacature verbeteren. Websites met videocontent worden vaak hoger gerangschikt in zoekresultaten, waardoor je vacature meer zichtbaarheid krijgt.
 6. Door een vacaturevideo te gebruiken, onderscheid je jouw organisatie van andere werkgevers die mogelijk alleen traditionele vacatureteksten gebruiken.
 7. Met video-analysetools kun je gedetailleerde inzichten krijgen in hoe kijkers omgaan met de vacaturevideo.

Kom direct in contact voor een vrijblijvende kennissessie.

Kom erachter hoe Vacaturevideo.nl je kan helpen met inspirerende en effectieve content voor jouw 'werken-bij' website of campagne. We kijken ernaar uit om je praktijkvoorbeelden en de resultaten te laten zien.

Kennissessie inplannen Offerte aanvragen