Video afspelen

Stadler Service Nederland

Over de organisatie

Stadler beschikt over werkplaatsen in Venlo, Blerick, Hengelo en Leeuwarden, en onderhoudt in totaal twaalf vloten bestaande uit 165 treinen. Deze vloten bevatten diesel-, hybride- en elektrische treinen. Een carrière bij Stadler staat gelijk aan werken bij een solide, stabiel en groeiend bedrijf. Stadler verzorgt onderhoud voor regionale vervoersklanten en heeft langdurige contracten die werkzekerheid garanderen tot zeker 2035 — een geruststellend vooruitzicht voor de personeelsleden.

Als onderdeel van een Zwitsers moederconcern staat Stadler bekend om zijn betrouwbaarheid en precisie, eigenschappen die weerspiegeld worden in de kwaliteit van de geleverde treinen wereldwijd, vergelijkbaar met het beroemde Zwitserse uurwerk. In recente jaren is Stadler Service Nederland BV gegroeid van circa 70 naar 150 medewerkers, en de groei zet door. Wij zijn trots op onze bijdrage aan deze groei.

Het project

Bij Stadler zijn ze altijd op zoek naar nieuwe storingsmonteurs voor hun werkplaatsen door het hele land. En ja, af en toe zoeken ze ook werkvoorbereiders en test engineers, maar die plekken zijn meestal snel weg. Maar storingsmonteurs, man, die zijn goud waard voor Stadler!

Dus, wat hebben we gedaan? We hebben een paar van hun technische helden voor de camera gezet. Zo kunnen zij iedereen laten zien wat werken bij Stadler nou echt inhoudt. Maar voordat we kunnen filmen gaan er wat stappen aan vooraf. We beginnen altijd met een intakegesprek om de vibe van Stadler te vangen en te bespreken wat we in de video willen laten zien. Het wensenlijstje van Stadler doornemen dus en tegelijkertijd ook adviseren. De video moest authentiek worden en monteurs zijn down-to-earth. Dus die uitstraling moest het ook krijgen.

Wij gebruiken altijd eigen mensen van organisaties, geen acteurs. We willen dat ze zichzelf zijn, zonder stress of gedoe. Dat maakt onze video’s echt en oprecht – precies wat we willen laten zien.

Karin Renkema - HR Manager

“Door mijn sollicitatie bij Stadler werd ik al snel geattendeerd op de site Werken bij Stadler. Een online recruitment tool, die je als organisatie helpt om op een snelle en professionele manier vacatures onder de aandacht te brengen. Wat een gaaf instrument om je als werkgever onderscheidend te profileren! En na mijn kennismaking met Robert – de bedenker en uitvoerder hiervan – kan ik niet anders dan enthousiast zijn over de manier waarop hij ons helpt om lastige technische functies snel en kwalitatief goed in te vullen. Robert is communicatief sterk op alle niveaus, denkt (creatief) mee, adviseert, ondersteunt, volgt op en is een leuke sparringpartner met de nodige dosis humor. De samenwerking is erg prettig en informeel en ik kan niet anders dan Robert aanbevelen!”

Wil je ook een vacaturevideo?

Een vacaturevideo kan een gamechanger zijn voor je wervingsproces. Het geeft kandidaten een levendig beeld van de werkomgeving, de teamdynamiek én de bedrijfscultuur. Dus waar wacht je nog op?

Offerte aanvragen Direct een gesprek inplannen