YouTube optimalisatie

YouTube optimalisatie is eigenlijk best belangrijk als je op zoek gaat naar personeel. Dat biedt namelijk enorme kansen. Heb je al vacaturevideo’s of 360 graden video’s? Leuk! Maar wat kun je er nu eigenlijk mee? Plaats je deze alleen op je werken-bij-site of valt er nog veel meer uit deze videocontent te halen?

Er zijn meerdere positieve redenen om aandacht aan het vermarkten van jouw vacaturevideo te besteden. Wij hebben het voor je uitgezocht.

  1. Naast Google een hele grote zoekmachine

Misschien weet je het al wel, maar YouTube hoort bij Google. Google is zoekmachine nummer 1, maar YouTube staat op de 2e plaats. Veel mensen, en dan vooral jongeren, gebruiken YouTube als zoekmachine. Zo zoeken ze informatie op over bepaalde beroepen. Daarnaast worden er veel tutorials aangeboden. Zoektermen als “how to” en “tutorial” zijn populaire termen. Het beste kun je je jouw baan laten zien als een soort van tutorial.

  1. Snel bovenaan met je video in Google

Omdat YouTube van Google is, heeft YouTube hoge autoriteit in Google. Dat wil zeggen dat Google de website YouTube heel serieus neemt. Dat biedt kansen voor jouw vacaturevideo. Wanneer je deze op basis van een zoekwoordenonderzoek op YouTube plaatst, scoort deze erg snel hoog in Google. Dus is het wel zo handig als je bijvoorbeeld weet hoe jouw doelgroep naar een andere baan zoekt. Zeg eens eerlijk: waar zou je eerder op klikken? Een stukje tekst of een video? Wij weten het antwoord wel…

  1. YouTube optimalisatie

Als je dan een toffe video hebt dan wil je ook dat deze gaat zorgen voor sollicitanten. Wat we vaak zien: een video wordt snel geüpload naar YouTube. URL knippen en plakken naar je werken-bij-site en hoppa! We hebben de video zichtbaar op onze website. Dat is natuurlijk super, maar met een klein beetje vooronderzoek, aandacht en tijd kun je ook in YouTube en Google zelf heel goed scoren in de zoekresultaten. Als je maar de juiste termen gebruikt. Mocht je deze tijd, kennis en kunde nu even niet hebben dan kunnen wij dat voor je regelen.