Succesvolle werving met recruitmentfilms in tijden van schaarste

Als recruiter ben je eigenlijk een verkoper van banen. Heb je ooit overwogen hoeveel effectiever je zou kunnen zijn met een recruitmentfilm die je potentiële kandidaten kunt toesturen? Als je denkt dat een film je kan helpen, neem dan gerust contact met ons op! In een tijd waarin veel sectoren te maken hebben met een krappe arbeidsmarkt, is het overtuigen van kandidaten om voor jouw bedrijf te kiezen belangrijker dan ooit. Om toptalent aan te trekken, moet je ze overtuigen dat jouw organisatie de juiste plek is om te werken.

Recruitmentfilm versus lange vacaturetekst

Wat werkt beter om kandidaten te overtuigen: een korte, boeiende video van maximaal twee minuten of een lange, saaie vacaturetekst met honderd bullet points? Als recruiter weet je waarschijnlijk al wat het meest effectief is. Natuurlijk is er ook een middenweg, zoals een wervende vacaturetekst. Wij geloven echter dat de combinatie van een aantrekkelijke vacaturetekst en een recruitmentfilm het meest overtuigend werkt.

Profiteer van YouTube voor je recruitmentstrategie

Het vullen van je werken-bij-site met aantrekkelijke content is essentieel, en er is geen betere content dan een vacaturevideo. Naast het duidelijk overbrengen van je boodschap, biedt een recruitmentfilm nog meer voordelen. Wanneer je je video op YouTube plaatst, zul je merken dat deze al snel bovenaan in de Google-zoekresultaten verschijnt. YouTube is namelijk eigendom van Google en heeft daardoor een hoge autoriteit. Op een schaal van 1 tot 100 scoort een YouTube-video 99. Dit betekent dat jouw video snel goed kan scoren als iemand bijvoorbeeld in Google zoekt naar “werken als operator”.

Wil je ook een vacaturevideo?

Een vacaturevideo kan een gamechanger zijn voor je wervingsproces. Het geeft kandidaten een levendig beeld van de werkomgeving, de teamdynamiek én de bedrijfscultuur. Dus waar wacht je nog op?

Offerte aanvragen Direct een gesprek inplannen