Bedrijfsfilm laten maken: Bereik je doelgroep en versterk je merk

Wil je een bedrijfsfilm laten maken die perfect bij jouw organisatie past? In dit artikel leggen we in een paar minuten uit hoe je dit het beste kunt aanpakken. Een ding is zeker: wij kunnen jouw bedrijfsfilm realiseren en je volledig ontzorgen.

Bepaal je doelgroep voor een effectieve bedrijfsfilm

Allereerst is het belangrijk om te weten wie jouw doelgroep is. Richt je je op potentiële klanten of wil je juist nieuwe medewerkers aantrekken? De insteek van de bedrijfsfilm verschilt namelijk aanzienlijk, afhankelijk van je doelgroep. Een sollicitant is voornamelijk geïnteresseerd in wat de baan hen oplevert, terwijl een potentiële klant meer wil weten over wat jouw organisatie te bieden heeft.

Inzicht geven met je bedrijfsfilm: algemeen of gericht op personeel?

Als je een bedrijfsfilm laat maken, is het essentieel om te beslissen of je een algemene film wilt of een film die specifiek gericht is op het werven van personeel. In beide gevallen is de inhoud en boodschap van de film heel anders. Houd er rekening mee dat potentiële nieuwe werknemers vooral willen zien wat een overstap van baan hen zou opleveren. In zo’n video is het aan te raden om een eigen medewerker te filmen die enthousiast over de baan vertelt. Dit kan in spreektaal en hoeft niet zo gepolijst en gescript te zijn als een algemene bedrijfsfilm voor klanten. Hoe authentieker, hoe beter.

https://youtu.be/81zUlNT8CXQ

Communicatieboodschap: afstemmen op je doelgroep

In het verleden is vaak gebleken dat directeuren, aandeelhouders en managers worden ingezet om te spreken in vacaturevideo’s, zonder goed naar de doelgroep te kijken. Het is belangrijk om je af te vragen of sollicitanten wel een directeur of manager willen zien en of zij niet op een andere golflengte communiceren dan bijvoorbeeld een monteur die vooral geïnteresseerd is in de technische aspecten van de baan.

In een vacaturevideo is het beter om je eigen medewerkers te filmen in hun eigen spreektaal, zodat ze op dezelfde golflengte communiceren als de doelgroep die je wilt aantrekken. Wanneer je een bedrijfsfilm laat maken om nieuwe klanten te werven, kunnen directeuren, aandeelhouders of managers wél hun zegje doen, aangezien de beslissers bij jouw potentiële klanten vaak ook directeuren, aandeelhouders of managers zijn. Om hen maximaal te overtuigen, is het belangrijk om de doelgroep via gelijkgestemden aan te spreken.

Wil je ook een vacaturevideo?

Een vacaturevideo kan een gamechanger zijn voor je wervingsproces. Het geeft kandidaten een levendig beeld van de werkomgeving, de teamdynamiek én de bedrijfscultuur. Dus waar wacht je nog op?

Offerte aanvragen Direct een gesprek inplannen