Een bedrijfsfilm laten maken, hoe pak je dat aan? Ik leg je in 3 minuten uit hoe je het beste te werk kunt gaan. Een bedrijfsfilm kan echt heel verschillend uitpakken. Ik hoop dat je met mijn tips een toffe film laat maken die perfect bij jouw organisatie past. Een ding is zeker: ons kun je inschakelen voor het realiseren van jouw bedrijfsfilm. Wij ontzorgen je volledig.

Om maar direct met de deur in huis te vallen: weet jij al wie je doelgroep is? Wil je potentiële klanten bereiken of juist potentiële nieuwe medewerkers? De insteek van de bedrijfsfilm is in beide gevallen namelijk 180 graden omgekeerd. Iemand die een nieuwe baan zoekt heeft als eerst interesse in wat het hem of haar oplevert. Dáár zit zijn of haar belang om wel of niet met jou in zee te gaan. Natuurlijk heeft een potentiële nieuwe klant dit ook, maar in het geval van een sollicitant is het een must om vooral niet te veel te zenden wat jouw organisatie allemaal wel niet kan en doet.

Bedrijfsfilm biedt een sollicitant inzicht

Wil je een algemene bedrijfsfilm laten maken of wil je het geheel juist meer toespitsen op het werven van personeel? In beide gevallen is de inhoud en boodschap van de film heel anders. Besef je vooral goed dat potentiële nieuwe werknemers willen zien wat een eventuele overstap van baan hem of haar zou opleveren. In zo’n video kun je daarom het beste een eigen medewerker filmen die enthousiast over de baan vertelt. Dit mag allemaal in spreektaal en hoeft er niet zo gelikt en gescript uit te zien als een algemene bedrijfsfilm voor klanten. Hoe meer waarheidsgetrouw, hoe beter. Bekijk dit onderstaande voorbeeld maar eens:

Communicatieboodschap: wereld van verschil

Ik heb in het verleden wel eens gemerkt dat alle directeuren, aandeelhouders en managers worden opgetrommeld om hun zegje te doen op een vacaturevideo. Veelal is dit zenden zonder daarbij goed naar de doelgroep te kijken. Willen sollicitanten wel een directeur of manager zien? En communiceert een manager niet op een hele andere golflengte dan Harry de monteur die vooral kijkt naar de inhoudelijke technieken waarmee hij te maken kan krijgen? Juist.

In een vacaturevideo film je eigen medewerkers in hun eigen spreektaal. Zij communiceren op dezelfde golflengte als de doelgroep die je wilt aantrekken.

Wanneer je een bedrijfsfilm laat maken om nieuwe klanten te werven dan mag de directeur, aandeelhouder of manager zijn of haar zegje doen. Meestal zijn de beslissers bij jouw potentiële klanten namelijk ook directeuren, aandeelhouders of managers. En om hen maximaal te overtuigen is het juist supersterk om de doelgroep via gelijkgestemden aan te spreken.

Onze diensten