Een recruiter is indirect een verkoper. Want een recruiter verkoopt een baan. Stel jezelf eens de vraag: zou ik de baan beter kunnen verkopen als ik een recruitmentfilm zou hebben die ik kan toesturen? Als het antwoord ‘ja’ is dan komen we graag met je in contact!

De vacature verkopen door de recruiter of HR-medewerker is nóg belangrijker geworden nu de schaarste in veel sectoren toeneemt. De meeste goede mensen hebben een baan en als zij al willen overstappen, dan moet je ze gaan overtuigen dat ze bij jou willen werken.

Zou je zelf een recruitmentfilm kijken?

Zou dat overtuigen beter werken met een video van maximaal twee minuten of met een saaie 100-bulletpoints-tellende vacaturetekst? Want zeg nou zelf: wat zou jij eerder doen? Een korte film kijken waar alle belangrijke facetten van de functie langskomen of een epistel lezen dat maar weinig concreet is? Ik denk dat jij dit als verkoper ook wel kunt inschatten.

Natuurlijk is er nog een goede tussenweg, namelijk een wervende vacaturetekst. Wij zijn ervan overtuigd dat de combinatie van een wervende vacaturetekst en een recruitmentfilm het meest overtuigend werkt.

YouTube nog onderschat door HR

Jouw werken-bij-site moet natuurlijk vulling krijgen. Veel betere content dan een vacaturevideo is er niet. Niet alleen kun je je verhaal duidelijk overbrengen, er zitten nog meer voordelen aan zo’n film. Wanneer je deze uploadt in YouTube dan zul je zien dat je video al snel bovenaan in de Google-resultaten staat. YouTube is namelijk onderdeel van Google en heeft daardoor een hoge autoriteit. Op de schaal van 1 tot 100 scoort een YouTube video 99. Dit cijfer wil zeggen dat jouw video binnen no-time goed kan scoren als iemand bijvoorbeeld in Google “werken als operator” typt.

Onze diensten